Politierechtbank

Op 30 maart 2018 heeft de raadkamer te Brussel de NMBS, INFRABEL en de treinbestuurder naar de politierechtbank van Halle doorwezen, conform de eindvordering van het parket.

De inleidingszitting van de politierechtbank van Halle zal doorgaan op 5 juni 2018 om 09.00u en dit uitzonderlijk in het Cultureel Centrum ’t Vondel (Joseph Possozplein 40 – 1500 Halle). Deze zitting is voorbehouden voor procedurele kwesties zoals burgerlijke partijstellingen en de eventuele behandeling van (een) verzoek(en) tot taalwijziging.

Naar aanleiding van de inleidingszitting van 5 juni 2018 worden parkeerplaatsen voorbehouden voor de slachtoffers op het Joseph Possozplein en op de Leide, mits zij hun oproepingsbrief tonen aan de aanwezige politieambtenaren. Advocaten en leden van de pers kunnen mits het tonen van hun advocatenkaart of perskaart ook gebruik maken van de parkeerplaatsen op de Leide.

Op 13 juli 2018 heeft de treinbestuurder hoger beroep aangetekend tegen het vonnis van de politierechtbank van Halle dat op 29 juni 2018 zijn vraag tot taalwijziging had afgewezen.